Popolna potovanje: Provansa in Azurna obala
Na jugu Francije, je vizija, kolikor je to mesto - s obali, ki so nastali po vzoru generacije umetnikov in kamnite vasi spi pod soncem. Od paleti nekega umetnika iz mesta v Nici na zemeljski vonj tartufov v Luberon trgu, uživajo najboljše iz mediteranskega Franciji.
Lepo: Najboljše za poletne barve
Lepo, ni vedno radi sonce. V starem mestnem jedru, so ozke, senca, navlaženo ulice odvrniti od svojega objema. Toda nato generacije obiskovalcev iz severa je prišel in - dobesedno - zagledal luč.
"Umetniki, kot sta Picasso in Matissa so povlečemo z osvetljenostjo," pravi Marie-Pierre Nicola, zunaj Matisse muzeju, kjer je zaposlena - v vino-rdeče vilo na vrhu hriba severno od centra. "To je najbolj sončnih mesto v Franciji." Je citira slikar Henri Matisse, ki je prišel na jug do Nice za njegovo zdravje leta 1917: ", ko sem spoznal, da bi vsako jutro vidim to luč, še enkrat, nisem mogel verjeti svojim sreče. "'Odločil se je, da ostanejo, in izpolnite svoje slike z velikodušno Riviera soncu.
Matisse bi zagotovo cenijo paleto prikazan pod steklenim pultom v Fenocchio sladoleda trgovine v starem mestu. V 90-plus okusi so tu številne zanimivosti - Cactus, medenjaki in celo pivo. Fenocchio sooča Place Rossetti, katerega zaklopom townhouses zdi, da posnemajo barve sladoled v svojem zbledela barvo. Na eni strani trga je baročna Cathedrale de Sainte-Réparate, kjer je spominska vojna postaviti v zunanji steni. Imena, kot so Vivaldija in Ferrari predstavljajo več kot polovico na seznamu - opozorilo, da iz Nice je le 14 km od Italije, Francije in le pridružil za dobro leta 1860.
V bližini Palais Lascaris je že dve stoletji star takrat. Njegove gilt oblog in baročne kipe so zgodnji izbruhi Lahkomiselnost, predvidevanjem prihod obmorskih vil, eksotičnih dlani in celoletnega suntans. "Od 19. stoletja je francoska riviera pritegnil licenčnine, ki je tisti, ki živijo tukaj v smeh," pravi Robert Adelson, ki skrbi za zbiranje muzeja zgodovinskih glasbil. "Za Niçois sploh niso všeč."
Lepo je bujno, in, gledano iz Pariza, ki so pogosto preveč neokusen. Na svojem srcu, čeprav Lepo je mesto, ki niso urejena plaža. V svoji kuhinji, na primer, Nice kaže nekaj pretenzij. Salade niçoise je njegova hrana bestknown kliše - mešanica nekompliciranih lokalnih sestavin, ki zajema poletje v solato skledo.
Ljubezen zaslonu vrne spet v Promenade des Anglais, ki sledi rahel zavoj zaliva. Tu, pod datum dlani, kjer sije sonce več kot 300 dni na leto in vonj kokosa odnašanja nafte od plaže, tekačem, kolesarjem, sprehajalci psov in rollerbladers mimo v stalnem parado, ki se konča šele, ko pade mrak.
Dodatne informacije
Občinski muzeji so brezplačni. Matisse Museum in Palais Lascaris sta torkih zaprto.
Kje jesti
Fenocchio. Sedite z merico timijana ali smetane tiramisu ledu (sladoled od £ 1,70).
Kje spati
Hotel Windsor. Iznajdljivi serija teče skozi tem hotelu. Sobe so opremljene v fresk bodisi ali je namenjeno posameznih umetnikov, da načrta v svetlih in sodobnih stilov. Jungle podobna teras vrt je lep nastavitev za zajtrk (od 105 funtov).
Les Trois Corniches: Najboljše za scensko pogoni
Vzhodna obala Nica pade tako strmo v morje, da se v bolj ali manj mirno soncu obseden delu sveta bi bilo v veliki meri izogibali človek. Še v srednjem veku so ljudje zgradili postojank vasi tukaj, da bi našli varnost od piratov in Maroderstvo vojske. Od 19. stoletja dalje, privlačnost rivieri je preoblikoval obalo in inženirji zgradili ne eno, ampak 3 scensko avtoceste, ki poteka hkrati - Corniche Inférieure ali Basse Corniche (D6098) dol ob morju, Moyenne Corniche (D6007) do polovice nagib in Grande Corniche (D2564) na vrhu.
Odhodom iz Nice na Corniche Moyenne, in je videti pod cesto, strehah vil povečal diskretno iz vrtov, ki kaskadno navzdol pobočjih. Nad njo, čeprav je pogosto le malo več kot bledo rocka in grmičevje. Edine konstante v tej pokrajini so razvijajoči se pot naprej in horizont na morju večne modro.
Sedem kilometrov izven Nice, vas Eze stoji na kupolo rock nagnjeni ven iz pobočju, pod gradom porušene zdaj spremenila v vrt kaktusov. Na eni od srednjeveških poti, Barbara Blanche barve v stari pekarni komunalno obrnil galerijo. "Slikam zjutraj, preden ljudje pridejo in ko svetloba je najboljši," pravi in se premika nekaj njenih del pokazati stari peči kruh. Barbara je eden od ljudi, le dva ducata, ki živijo v starem delu vasi. "Bilo je več umetniki delajo tukaj v 1960. Ta čas je končana, toda morda se bo lahko začel znova. Do takrat pa smo tukaj! "Pravi pred dotikom svojo mizo.
Več squiggles Tarmac nad Eze je Corniche Grande in vasi La Turbie. Pred dva tisoč leti, rimski cesar Avgust zgradili spomenik tukaj za praznovanje zmage nad svojo 45 alpskih plemen. Od svojega teraso, pogled izgleda kot Kneževine Monako, kjer na tem dan križarjenje linijske palčkov palačo kneza Alberta II.
Trije corniches sestane enkrat na Roquebrune, najbolj pisane na hribu vasi, kjer so hiše stojijo nazaj od naklona, kot so množice na vlaku platformi. Klasična Corniche pogon se tu konča, vendar skušnjava, da bi še naprej, je nepremagljiv. Naslov notranjosti, se cesta vije skozi pokrajino redko in nekaj postojank vasi: Gorbio, Sainte-Agnès - skoraj na nož-rob - in Peillon. Njihove kamnite ulice se zdi, da živijo v glavnem z mačkami.
Peillon je dosežena z nizom Ostra ovinkih. Fotografije iz 1920 na zunanjih stenah hiš kažejo, kaj se je spremenilo: nič, v bistvu. Jahte in butiki Monako, le štiri milj kot zračne črte, na drugi strani gore, ampak tukaj, občutek izolacije je končana.
Kje jesti
Le Café de la Fontaine. Ta restavracija v La Turbie služi bistro tipa jedi, kot so zajec niçoise (omrežni od £ 12).
Kje spati
Domaine Pins Paul. Ta elegantni B & B zgoraj Eze ima Nenavaden pogled iz svoje terase in eno od njenih dveh bazenih. Knjiga tudi naprej - do enega leta, če želite, da pridejo v visoki poletni sezoni (od 145 funtov).
Gorges du Verdon: Najboljše za avanturo
Jastrebi so najboljši razgled na Gorges du Verdon. Ljudje dobili naslednjo najboljšo stvar - dve panoramski poti, ki vodijo vzdolž severne in južne platišča največjih kanjonu v Evropi. V soteske rezina skozi gozdnatih pobočjih, ki so bili nekoč postelja za plitvo tropsko morje. Obe stene so bile razdeljene narazen jih premikanja celin, in reka, nato pa tako močan kot Nila, končala delo. Padec iz najvišjih klifov do reke spodaj je približno 700m. Dobra novica za jastrebi, ki cenijo takšne višine, da vzlet.
Daleč spodaj, na ravni vode, Gaëtan Hemery in Laurent Meunier so tudi v svojem elementu. Par vodi kanu izlete po kanjonu, s sklicevanjem na njihove zaloge naravnega znanja in kislim humorja. V času francoske poletnih počitnic v juliju in avgustu, se raje odpravite na nižje soteske pod turkizno razprostrta na Lac de Sainte-Croix, pobegniti množice. Toda zunaj teh mesecih višje soteske so tišji - tiho dovolj, je danes videti Nalet čaplje čez vodo z ostro krikom, v prizadevanju za nevidnega plen.
Jastrebi, ki so bili ponovno na območje leta 1999, se počasi izgradnjo njihovega števila. "Večinoma se hranijo z zajci," pravi Gaëtan, premori sredi veslo, "ali mrtve ovce izpustili na namen, ki ga pastirji. Včasih nekaj padalstvo navdušence. "Looking up iz kanu na na clifftops počuti kot stoji v katedrali odprt v nebo. To je proti koncu dneva pa smo našli sami zadnja ladja ostane na vodi. Z drugimi ni več, lahko slišimo vsak vpad na veslo odgovoril od stene, kjer je veliko vdolbine kažejo na delu starodavnih whirlpoolih.
Nad nami, orli vrnejo v gnezdo in odstopiti s termiko, tako kot jadralne padalce. Netopirji, kingfishers in pogoltne gnezdo v pečinah. Nekaj bitja, ki nimajo koristi krilih živi tudi tu - nismo daleč od Alp, in tam so gams, včasih tudi poleti, in morda tudi ris, čeprav nihče ni še povsem prepričan. "Smo v Provansi," opozarja Laurent. "Ljudje tukaj radi pripovedujejo zgodbe."
Dodatne informacije
Vodeni izleti kanu strošek £ 21 na osebo. Posamezne kanuji, kajaki in pedala lahko najamete na obali Lac Sainte-Croix, ki jih je most na zahodnem koncu soteske.
Kje jesti
Ferme Ste Cécile. Vse jedi so sezonska na tej kmetija restavracija z zunanjo teraso. Bodite pozorni na turn-off na desno, kjer D952 počne oster zavoj dvojnemu približno kilometer južno od Moustiers-Sainte-Marie, na poti do soteske (tri-tečaj jedilnik od £ 30).
Kje spati
Zgrajen v slogu velikega provansalskega graščini, Bastide du Calalou ima sobe opremljene v klasičnem slogu francoskega in dobro restavracijo. To je približno 35 minut vožnje z avtomobilom iz zahodne koncu soteske (od 110 GBP).
Luberon: Best za hrano
Sobota je tržni dan v Apt, kot je bilo za 500 let. Mesto ima največji trg v regiji Luberon, in domačini se prepričajte priti zgodaj. V 300-plus stojnicah prevzame vsaki ulici in trgu v središču mesta v oddaji obilja.
Maščobe olive namakate v kadi v slanici, medtem ko je sveže kozjega sira sit, spominja iz aromatskih grmišča Provence je. Sadovnjakov v ravninah so vir znanih kandiranim sadjem Apt, in hribih v Luberon zagotavljajo ducat sort medu. Palice za saucisson so označeni 'divjega prašiča "," jelena "in celo" osla ". In najbolj cenjen od vsega, tartufi bide svoj čas v neprodušni embalaži, v vsej njihovi warty slave.
"Brez, da je pristranska, naši tartufi imajo najboljšo aromo," pravi Robert Florent, lastnik ene zlasti stojnici. V tem trenutku je bolj cenovno dostopne poletne tartufi, ki so v ponudbi, vendar je prišel novembra on bo prodaja črnimi tartufi na £ 600 - £ 700 kilogram. "Naša naloga je malo nevarno," dodaja Robert. "Lahko ukradejo Vaše trufflehunting psi in včasih lahko celo napadli roparji, ko ste ven iskati."
Na voljo je varovano kakovosti, da veliko preveč Luberon, z vasi dve ducat zgrajene na vrhovih gričev, vsak občutek, kot lastno vdelanim stanju mesto, strmel svoje tekmece čez nikogaršnji zemlji z gozdovi, polja in vinogradi. Medtem ko je pokrajina tu je nežnejši in bolj rodovitna kot marsikje Provence, okoli vasi Roussillon in v hribih na severovzhodu Apt vzdevek 'Le Colorado Provansi "se zemlja obarvano briljantno rdeče in ochres bolj spominja na ameriški jugozahodno od podeželja Franciji.
Kuharji v regiji se delež ljubezen najboljši proizvodov iz te dežele, a morda nič bolj kot Edouard Loubet, ki je pristojen na Bastide de Capelongue, pet kilometrov jugozahodno od Apt. "Ne smete zamenjali provansalskega kuhanje za splošno To kuhinje z juga", "pojasnjuje Kuhar. "To je kuhinja, ki mora biti dovoljeno, da kuhamo in ki meša vse tradicije med Alpami in Sredozemljem." Od imeni nepoznanih zelišč v meniju, kot so sariette (šetraj) in serpolet - vrsta divjega timijana - z nizko Rumble sira voziček, kot obrok, se iztekajo, večerja je pouk v različnih, ki jih lahko ponudi regija. Fittingly, obstaja celo majhna poletni tartuf, izolirane znotraj mehko testo, ki čaka, da se je pokazala.
Kje jesti
La Bastide de Capelongue. To dvojno Michelinstarred restavracija zunaj Bonnieux ponuja delovni dan kosilo meni (£ 50) ali multi-tečaj okusa menije (od £ 100 na osebo). Restavracija deluje tudi kuharske tečaje (celodnevne tečaje iz 100 GBP, vključno degustacijo).
Kje spati
La Bouquière. Ta stara kmetija je bila spremenjena v čudovito 4-sobno gostišču v mirnem predelu na podeželju, obkrožen z vinsko trto in hrastovih dreves, voziti 10 minut od Bonnieux. Na voljo je tudi majhen bazen na vrtu (od £ 65).
Var: Najboljše za obalo
V zgodovini obmorskih udejstvovanje v francoskem departmaju Var, dve ženski izstopajo. Na zahodu, Queen Victoria prišel Hyères v 1890 za njeno toplo podnebje. In na vzhodu, z zelo drugačen odnos, da obleko, Brigitte Bardot prinesel slavo za ribiško pristanišče Saint-Tropezu leta 1956 v svojem filmu In Bog je ustvaril žensko. Plaže v regiji še nikoli ni pogledal nazaj.
Pesek in morje moda so le del zgodbe. Najlepše lise ob obali so tudi najbolj zelene narave. Enajst milj jugozahodno od Saint-Tropez, Domaine du RAYOL je vrt s pogledom na morje, ki združuje najboljše iz Sredozemlja in sredozemski-stil pokrajine, iz Provanse v Avstralijo. Njegove zemljanom so alepskega bora, Opuncija in Planika. Vodenje tega vrta v formi je le ena od nalog, ki pade na Stanislas Alaguillaume, čeprav pogosteje delo je približno ne počne stvari, in dajanje v najem narava narekuje tempo. "Vrtnarji mora biti vedno odprt za presenečenja," pravi, sedel zunaj vrta kavarni. "Če strast cvet semena tukaj, bom premakniti mizo." The predpražniki iz Posidonia - vrsta morske trave - na žepne velikosti na vrtu na plaži, so znak zdravega obalnega ekosistema.
V najbolj nedotaknjenih obalo vsi pol ure vožnje trajekt, na otoku Port-organizacij za klinične, najmanjši narodnih parkov v Franciji. Pod soncem, ki je vse okoli fotografije, čolni nabrežje v majhnem zalivu, da zavetišča 2 ducat hiš. "To je čudovito naravno pristanišče," pravi Jean-Claude Ferri, sproščanja svojo ribiško ladjo prvak II na sosednji pomol. Rojen Port-organizacij za klinične in 25 let v podjetju, je ena od redkih ribičev dovoljeno delati zaščitene vode tukaj, in zadnja, ki še vedno živi na otoku. "Jaz samo ribe, malo," je priznal. "To me zanima, da greva ven vsak dan. Jaz tri ali štiri ure ribolova, in jih popoldne, to je dovolj. "
S soncem na vrhuncu, bi leni možnost je, da sledite ribiškega zgled in si popoldanskem počitku. Toda slava otoku leži izven naselja skromno, kjer je zemljišče v celoti opuščene do različico Wilder v sredozemskem zelenju videl na Domaine du RAYOL. Peščica sprehajalnih poti vodijo okoli Port-organizacij za klinične do treh plaž in svojo najvišjo točko. Za vse glamurozne točk ob tem, je originalno Sunshine Coast, je globlje veselje stati pod borovci na sukanje v clifftops, ki je videti na samoten Po kratki čolna, kot jih izgine nazaj v čudežno modro morje.
Dodatne informacije
Vstop v Domaine du stroškov RAYOL 7,50 £. Plaža je odprta le za potapljanje 'pomorski sled "ture, po ceni 15 funtov. Vrni trajektne prevoze Port-organizacij za klinične od Le Lavandou stroškov £ 22.
Kje jesti
Maurin des Maures. Poletno bistro s pogledom na morje blizu vrtov na Domaine du RAYOL, je to očitno najljubši nekdanji francoski predsednik Jacques Chirac (omrežni od £ 14).
Kje spati
Le Grand Hotel. Impozantan akropolskega značaja, lokacija in pogled na morje so glavni žreb v tem hotelu zgrajena leta 1903 v privlačno mesto Bormesles stranski Mimosas. Sobe, medtem ko ni v turn-of-the-stoletja slog zunanjosti, so dobra vrednost za ta del Riviera (od £ 50).