Mineštra

Hrana v Burmi


Vse ozemlja, ki obkrožajo Burmo imajo velik vpliv v živilu, čeprav je na prvi pogled morda zdi, da je poudarjen na Tajskem v zvezi s tem bolj očitno kot v drugih državah. Vendar ozemeljske meje s Kitajsko, Laos, Bangladeš in Indija, so zelo prisotni v živilskih tradicijo burmanskih filtriranje prek svojih običajev, predvsem tisto, kar je znano kot "kitajski", curry v prahu (svoje, drugačne kombinacije) in seveda , znameniti "garam masala" - znak mešanica Indije za njihove posebne curry.

Poleg vsega zgoraj, Burma ima tudi dolge obale, kar pomeni, da je morski sadeži prevladujoči vir hrane. Posebnost v zvezi s tem dejstvo, da je burmanska ljudje so običajno bolj nagnjena k sladkovodnih rib, saj se v skladu s svojimi pripombami skozi čas, so ugotovili, da ima pomirjujoč učinek, medtem ko Seafish zdi, da bi ljudje živčni ......

Pozno Alan Davidson (strokovnjak za hrano - predvsem ribe) spraševali o tem, medtem ko je bil britanski veleposlanik v sosednji Laos, kot je poudaril v svoji monumentalni "Companion Oxford za hrano". In je ugotovil, da ni znanstveno dokazano, lahko to ukoreninjeno prepričanje, nekaj podlage, vendar v vsakem primeru, je treba tako resno, v Burmi, da bolni ljudje in celo nosečnice ne jedo ribe, morje ...
Vse burmanski jedem postrežejo z rižem, osnovno živilo. To se lahko pojavi v obliki testenin, kot v najbolj reprezentativnem jed te države: "mohinga".

Indijski in kitajski vplivi so zelo prisotna v tako nekatere riževe jedi so kuhani (npr. riž z "ghee" in značilnega "kitajski ocvrt riž").

Kot je v večjem delu Azije, veliko dišav in drugih začimb povečanje Burme hrano. Na primer: ingver, limonina trava, ribje omake in kokosovo mleko (zelo cenjen v nekaterih curry jedi, kot so "Oh, ne kauk-SWE", ki so sestavljeni iz testenin in riža, piščanca). Res močna l začimba je narejena z omako, ribe, ingver, kurkuma, česen in čebulo ("balachaung"), za katero se zdi, da združi različne vplive.

Nekaj, kar se ne zgodi na drugem mestu je uporaba kisle listov čaj, kot neke vrste hrane ("lepet"). To se lahko pojavi pod imenom "solate", v resnici pa je del sladico, ali bolje, občutljivo zvarek namenjen za čiščenje in sladkanje okus po obroku je treba sprejeti s čajem. To je seveda precej drag in je bilo včasih rezervirano za licenčnino. Zdaj se uporablja pri nekaterih zelo posebnih priložnostih.
Obiskovalci Burmi boste našli veliko izbiro hrane ulice, kakor tudi bolj formalne, ampak tudi zelo bogat čaj hiše, zelo priljubljena med Burmi - ki je, mimogrede, tako kot njihovi čaja zelo sladko in z mlekom, podobno kot njihovi sosedi indijskih imajo "Chai"